23.8.

     Sade lakkasi yöllä jossain vaiheessa, mutta kuuden herätys ei aikaisesta nukkumaanmenosta huolimatta kuitenkaan onnistunut, vaan heräsimme puoli kahdeksalta. Sää oli ihan ok, jossain oli tummia pilviä, mutta jossain näkyi kirkas taivas. Lämpötila oli aamulla 10 astetta. Liikkeelle pääsimme vähän vaille kymmenen.


Leiripaikkamme Servestuganilla.Mikko tähyää lounaassa pilvien peitossa olevia Storfjälletejä.Sami pitää taukoa.Maisemaa tulosuuntaan, eli koilliseen.


Olimme poikenneet merkityltä reitiltä tarkoituksenamme oikaista Servestuganilta suoraan Tärnasjön eteläpään silloille. Aamulla maasto oli kivaa, sellaista kunnon tunturimaastoa, mutta enemmän lounaaseen päästyämme se muuttui suoksi ja koivikoksi.


Mikko pallomeressä. Laivalta pöllitty pallomeripallo mahan alla.


Pidimme puolen tunnin leipätauon kahdentoista ja yhden välillä. Aamupäivällä oli kunnon tuuli, joka piti ötökät loitolla. Iltaa kohden kuitenkin tuuli tyyntyi ja ötökätkin lisääntyivät. Loppupään suot vielä auttoivat önniäisasiassa. - Tosin se täytyy myöntää, etteivät paikalliset sääsket olleet mitenkään erityisen äkäisiä. Kun kerran karjaisi, niin pysyivät hetken loitolla.


Tätä ruotsalaisten polkua oli tarkoituksemme kulkea, mutta sen
seuraaminen hämärtyvässä illassa oli hankalahkoa.


Nytpä on kyllä lepposa olo. Just syötiin kinkkupastaa banaanilla ja tiskasinkin jo. Meillä ei oo hajuakaan missä ollaan, mutta mitäpä siitä. Hukattiin yhellä suolla polku ja ei auttanu ku ruveta ite suunnistamaan. Paikallistaminen on siksi vaikeeta, kun täällä on vain koivikkoo ja suota. Nyt kello on 17:53 ja ollaan tultu ehkä... vähintään 7km, enintään 9km. Todennäköisesti 8 km. Sami hermoaa önniäisiä koko ajan, mutta minä ja Mikko ollaan ihan calm. Mulla on ukkovarpaiden sisäsivulla rakot. Tässä syön nyt keksiä.


Kun sitten ekan kerran saimme näkyviimme Storfjälletin pilvien takaa,
niin pojat oli ihan shokissa. Oli vähän kuin Himalaja!
Loppumatkan pöhelikköä. Tämä se oli tympeää kulkea!


Tarkoituksenamme oli ollut kävellä Norra Storfjälletin juurella olevalle Syterstuganille, mutta jouduimme luovuttamaan. Jo noin vartti pysähtymisemme jälkeen oli liian pimeää kävelemiseen. Leiriydyimme kymmenen maissa. Paikatkin oli päivän kävelystä kipeänä: jalkapohjat, hartiat, varpaat ja kantapää. Enempää ei olis menny enää. Ja kun kyltissä vielä sanottiin, että 5 km olis vielä.

21 km.
Etusivu

Ammarnäs
Hammastunturi
Kaldoaivi 3
Kaldoaivi 2
Kaldoaivi 1
Muotkatunturit 2
Muotkatunturit 1
Paistunturit 3
Paistunturit 2
Paistunturit 1
Ukk-puisto