17.7.

     Yöllä oli ennätyskylmää, 4 C. Aamulla paistoi aurinko, eikä tuullut. Huono homma. Herätyskello soi puoli kasilta ja jopa selvittiin hereille. Eilen tuli hoitettua elimistön huolto ehkä vähän laiskasti, kun jalat oli tönköt ja on jano.


Aamumaisemaa.


Lopulta lähdettiin lompsimaan tavoitteena Suohpajävri. Lähdin kävelemään lenkkareilla ja kävelinkin niillä koko matkan lukuun ottamatta Birkejohkan ylitystä. Joen jälkeen kävely sujui mukavasti. Maasto oli oikeastaan koko matkan mainiota - vähän niin kuin kartan perusteella oli saattanut arvatakin.


Kesä oli ollut todella kuiva - ainakin mitä tähän jokeen tulee.


Kävelymaasto oli helppoa ja mukavaa. Vähän kun vaan mutkitteli ja väisteli pusikoita.


Norjan isot tunturit olivat maisemana lähes koko ajan.


Birkeoaivin rinteellä pidetyn leipätauon jälkeen tuuli koveni ja kylmeni. Sääsket kaikkosivat ja näimme ensimmäsen poron. Stuorrageaggegielaksen juurella noin kolmen aikoihin pidimme ruoka/-lepotauon, jonka jälkeen kävely oli taas takkuisempaa. Ilma kylmeni ja tuuli koveni.

Jatko oli muutenkin tylsää. Maasto oli helppoa, mutta maisema ei vaihtunut pariin tuntiin. Olo oli vähän niin kuin olisi kävellyt juoksumatolla. Mutta kun maisema lopulta vaihtui, se vaihtui kymmenellä askeleella ihan kunnolla. Norjan tunturit tulivat taas näkyviin ja tuuli aika hurjan kovaa - tai ennen kaikkea kylmästi. Olimme nousseet huomaamattamme lähemmäksi Juohkkoaivin huippua kuin mitä oli tarkoitus.

Vähän huipun ohittamisen jälkeen kuului tömähdys ja Jaakon reppuun kiinnitetty kumppari putosi maahan. Enemmän hämmästytti kuitenkin se, ettei toista kumpparia näkynyt missään. Palasimme takaisin päin suurin piirtein sieltä, mistä kuvittelimme tulleemme ja onneksi saapas löytyi aika pian. Se olisi saattanut pudota missä vain päivän aikana.

Koko ajan oli muuten tosi kova vastatuuli, mikä teki kävelemisestä raskaampaa.


Suohpajärveä. Järven itäpuolella Rodjanoaivin rinteessä oli hienoja harjanteita.


Lopulta vähän seiskan jälkeen saavuimme Suohpajärvelle. Vältyimme sateilta pieniä tuulen tuomia roiskeita lukuun ottamatta. Sateita meni ohi oikealta ja vasemmalta. Suohpajärven rantamilla oli myös pieni tokka poroja. Keittelimme vettä ja naatiskelimme eväitä. Sääennuste lupasi yöksi nollaa!

Lenkkareilla kävely oli tosi hyvä veto! Päivänmatkaksi kertyi 15 km.Etusivu

Ammarnäs
Hammastunturi
Kaldoaivi 3
Kaldoaivi 2
Kaldoaivi 1
Muotkatunturit 2
Muotkatunturit 1
Paistunturit 3
Paistunturit 2
Paistunturit 1
Ukk-puisto