Tähän Paistunturit III -osioon on kerätty viisi lyhyempää reissua Paistuntureille syksyltä 2010.

Kartta


     I

     Jätimme auton Utsjoen tien varteen Patonivan kohdalle, ja nousimme polkua pitkin ylös tunturiin. Suuntana Carsejohka ja tarkoituksena kävellä Carsejohkan neljän joen risteykseen, josta olimme Samin kanssa kulkeneet edellisenä kesänä (Paistunturit I) ja jossa olimme viettäneet ruokataukoa.

Kävelimme Mielkejohskaidin eteläreunaa ja suuntana kallioiset Mielkerahppat. Komeita kallioita, mutta vaikea saada millään tavalla valokuvaan. Jos saa kauniilla ilmalla reitin kulkemaan Carsejohkan vartta tietä kohti, niin kannattaa käydä katsomassa.


Carsejohkan laaksoa Mielkerahppatilta katsottuna.


Isoja ja maukkaita mollukoita!


Carsejohka.

Takaisin tielle palasimme kävelemällä ensin jokivartta siihen mutkaan saakka, jossa joki kääntyy etelään ja sisälle Kevon luonnonpuistoon. Joen mutkasta suuntasimme polkua pitkin takaisin Patonivaan.
Carsejoen koskea.     II

     Auto jäi Tenojoen varteen levikkeelle noin 17 km Utsjoelta Karigasniemen suuntaan. Levikkeen kupeesta lähtee maastoautoura ylös Baddaskaidiin ja sitä pitkin mekin lähdimme talsimaan. Elokuun viimeisen viikonlopun sää ei suosinut yöretkeämme. Käytännössä satoi tai tihuutti koko ajan lukuunottamatta viimeistä tuntia ennen autolle paluuta.


Tenoa koilliseen Baddaskaidin rinteeltä katsottuna.


Tällainenkin saattaa körötellä vastaan tunturien highwaylla.
Maastoautojen kuningas, Volvo Laplander.


Varsinaista suunnitelmaa ei ollut, ajattelimme kävellä illalla sen verran kuin huvittaisi ja seuraavana päivänä takaisin. Talsimme maastoautouraa kymmenisen kilometriä, Orosoaivin juurelle ja poikkesimme sitten uralta kohti itää ja yöksi jonkun lammen luo. Maisema Baddaskaidin yli ei ollut mitenkään ihmeellistä, ei sellaista, että tänne pitäisi tulla uudelleen. Avointaa, aakeeta ja laakeeta tunturimaastoa.

Aamulla kävelimme hiljalleen kohti Tenoa ja hivuttauduimme lähemmäksi Kuoppilasjokea. Kuoppilasjoen laakso ja Nahppevarrin tienoo olikin huomattavasti Baddaskaidin maisemia mukavampaa.

Kuoppilasjoen laaksoa.


Poron muotoinen lampi.Kuoppilasjokilaaksoa alempaa.
Etusivu

Ammarnäs
Hammastunturi
Kaldoaivi 3
Kaldoaivi 2
Kaldoaivi 1
Muotkatunturit 2
Muotkatunturit 1
Paistunturit 3
Paistunturit 2
Paistunturit 1
Ukk-puisto