III

     Auto jäi taas Tenojoen varteen, Outakoskelta vähän pohjoiseen, Sieiddenjunis -tunturiryhmän kohdalle ja siitä kipusimme ylös tunturiin.


Näkymää Tenojoen laaksoon.


Hauska sammaleen piirtämä sarjakuvakarhun naama kivessä!


Näkymää Suobbatoaiville.

Sää oli tälläkertaa parempi kuin viimeksi, tosin aurinkoa olisi saanut olla enemmän. Paikkapaikoin oli todella hienoa ja värikästä maaruskaa, joka ei kuitenkaan pilvisäässä kameran kennolle oikein tallennu. Maisemakin oli mielenkiintoisempaa kuin Baddaskaidilla. Vaikkeivat tunturit suuren suuria olleetkaan, olivat ne pienipiirteisimpänä vaihtelevampia ja mukavampia silmälle.

Bursajeäggillä olisi ollut palsasuota. Laiskuuttamme emme käyneet katsomassa, mikä on sinänsä tyhmää, koska ainakin näillä näkymin Palsasuot alkavat olla katoamassa maisemasta ilmaston lämpenemisen takia. Kannattaisi käydä katsomassa nyt kun niitä vielä löytyy.


Idyllinen leiripaikkamme Jeagelveaijohkan varrella.

Bursacohkkan ja Stuorra-Mavnnan välimaastosta Jeagelveaijohkan varrelta löytyi oikein mukava ja idyllinen telttapaikka. Oli kelvannut jollekin muullekin, kun oli vanha nuotiopaikka.

Aamulla piti sitten valita, kiipeämmekö Duottar- vaiko Stuorra-Mavnnalle ja päädyimme Stuorra-Mavnnalle. Paistuntureiden ehdoton valtti on todella helppokulkuinen maasto, siis aluskasvillisuusmielessä. Eikä nämäkään seudut eronneet tästä mitenkään. Kaldoaivilla Jeagelveaijohkan laakso olisi ollut pusikkoa täynnä, nyt sen varrella kasvoi harvakseltaan koivuja ja katajaa.


Maisemia Stuorra-Mavnnalta.


Duottar-Mavnnan kylkeä.


Malliesimerkki Paistuntureiden kävelyalustasta.
Telttapaikka.


Aurinko pilkahti hetkisen aikaa Stuorra-Mavnnalta laskeutuessa, mutta pysyi sitten taas piilossa loppumatkan.


Maaruskia matkan varrelta.


Etusivu

Ammarnäs
Hammastunturi
Kaldoaivi 3
Kaldoaivi 2
Kaldoaivi 1
Muotkatunturit 2
Muotkatunturit 1
Paistunturit 3
Paistunturit 2
Paistunturit 1
Ukk-puisto